maandag 16 juni 2014

CARton voor Gijs!

CARton - Floris Hovers
Gisteren is Gijs 2 jaar geworden! En dus tijd voor een feestje! Traditie getrouw krijgen de kinderen in de familie Veltman twee soorten cadeautjes; een cadeautje om mee te spelen en een herinnering (iets moois voor op zijn kamer). Al bij zijn geboorte heb ik besloten om een auto verzameling voor hem aan te leggen met Dutch Design Autootjes. Bij zijn geboorte kreeg hij een Ado vrachtwagen en de Crash car van Ineke Hans. Ook de Yellow Cab uit de Archetoys serie van Floris Hovers maakt al onderdeel uit van de verzameling. Maar voor zijn tweede verjaardag moest er een unieker model aan de collectie toegevoegd worden. En dat is gelukt! Dank hiervoor aan Floris Hovers.

In het voorjaar kwam ik hem tegen en enkele weken geleden opnieuw; Floris Hovers. De eerste keer op de RAW artfair in de Rotterdam (Rem Koolhaas) en de tweede keer in het Design Kwartier in Den Haag. Op beide events stonden zijn CARtons. De CARtons stammen uit 2012. Ze zijn gemaakt van industrieel vervaardigde kartonnen onderdelen. Heel eenvoudig maar typisch Hovers. Geraffineerd in eenvoud. Daarnaast hebben ze een ambachtelijk karakter wat ook de andere ontwerpen van Hovers kenmerkt. Als je het werk van Hovers ziet lijkt het wel alsof Rietveld nooit overleden is en zijn geest doorleeft op de werkplaats van Floris. Niet dat het werk van Hovers op dat van Rietveld lijkt, maar het heeft hetzelfde eerlijke karakter en straalt de zelfde maakbaarheid uit. 
De CARtons zijn er in twee kleuren (wit gelamineerd en blank karton) en gemaakt met het idee dat ze door kinderen zelf te bewerken en te versieren zijn. Om dit te illustreren en om te inspireren heeft Floris zelf ook wat auto's onder handen genomen. Deze waren te zien op de beurzen. Ik was direct verkocht! Zo'n auto moet er komen voor Gijs! Dus mailde ik Floris. Binnen een dag krijg ik een mail terug en zo komt het dat er weer een pracht exemplaar aan Gijs zijn verzameling toegevoegd kon worden. Van Floris voor Gijs; met zijn naam en verjaardagsdatum op de onderkant.


Dit keer geen tip van de dag: maar bedankt voor een leuke verjaardag, uiteraard in het bijzonder dank aan Floris!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten